Μετρό

Στάση εργασίας στο μετρό: Ποια ώρα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί απόψε

Οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)

Κλείσιμο

O ΣΚΑΪ αποκαλύπτει: Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις για τις νέες παροχές- Ποιους ευνοούν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης τα οποία και εν συνεχεία θα αποτυπωθούν στην σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Η ώρα της αλήθειας έφθασε για τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που θα εφαρμοσθούν πριν από τις εκλογές.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης τα οποία και εν συνεχεία θα αποτυπωθούν στην σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, περί τα 500 έως 600 εκατομμύρια ευρώ «τοποθετούνται στο τραπέζι» με το ακριβές ποσό που θα διατεθεί να γίνεται γνωστό, σε κάθε περίπτωση, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας όταν και θα υπάρχουν τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διάθεση επιδόματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους ( αν όχι σε όλους) από τους 900 χιλιάδες συνταξιούχους που έμειναν εκτός αυξήσεων, ακυρώνοντας έτσι, εντός εισαγωγικών, το νόμο Κατρούγκαλου.

Την ίδια ώρα, βελτιωτικές ενέργειες αναμένεται να γίνουν και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τρεις καταλυτικές αλλαγές.

Αναλυτικότερα, στόχος αποτελεί η δυνατότητα στο καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού να μπορούν να υπαχθούν και πολίτες με χρέη πάνω από 10.000 ευρώ, εφόσον αυτά είναι μόνο σε τράπεζες, με 240 δόσεις και κούρεμα οφειλής, ανάλογα με το προφίλ του κάθε οφειλέτη.

Παράλληλα πρόβλεψη υπάρχει ώστε σε καθεστώς εξωδικαστικού συμβιβασμού να μπορούν πια να μπαίνουν και τα χρέη σε Δήμους.

Τέλος, τρίτη ουσιαστική αλλαγή θα είναι πως χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που σήμερα έχουν 7,5% κυμαινόμενο επιτόκιο, θα πέσουν στο 3% σταθερό από Euribor +5. 


 

Πηγή: skai.gr