Κλείσιμο

Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ: Πάνω από 100 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συναντήσεις στο Νταβός

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι παρά πολύ αυξημένο, η χώρα μας για πρώτη φορά έχει δικό της χώρο στο Νταβός, το ελληνικό σπίτι», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανέφερε ότι περισσότερες από 100 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντήσουν τον ίδιο και τους άλλους υπουργούς, κ. Δήμα και κ. Πλακιωτακη.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει στο Νταβός για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, θα έχει υψηλού επίπεδου συναντήσεις με εταιρείες κολοσσούς και τεράστια επενδυτικά κεφάλαια.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το κομμάτι των επενδύσεων στην Ελλάδα πάει καλά το 2022 και θα πάει και το 2023.

Σε ό, τι αφορά στην αγορά των καύσιμων, επισήμανε ότι η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία διαμορφώθηκε στο 26%, με βάση τους έλεγχους που έχουν ήδη διενεργηθεί από τα αρμοδία κλιμάκια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι 1 στα 4 πρατήρια λαμβάνει πρόστιμο. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει υπογράψει παρά πολλά πρόστιμα και μόλις επιστρέψει από το Νταβός θα υπογράψει πολλά ακόμη.

«Έχουν ελεγχθεί 137 πρατήρια καυσίμων, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων για τα 64, βρέθηκαν παραβάσεις σε 17, ενώ θα ελεγχθούν τα υπόλοιπα 73 πρατήρια», υπογράμμισε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ