Ντάισελμπλουμ: Σοβαρή η πρόταση Κατρούγκαλου αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν

Τα νούμερα στην ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό «δεν βγαίνουν ακόμη» διεμήνυσε από το Νταβός ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Χαρακτήρισε το σχέδιο Κατρούγκαλου  ως μία πρόταση σοβαρή αλλά επιβεβαίωσε κατ’ ουσίαν ότι η διάσταση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών είναι μεγάλη, την ώρα που στα πλαίσια του εξονυχιστικού ελέγχου της πρότασης, τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ζητούν πιεστικά από την ηγεσία του υπουργείου απαντήσεις, διευκρινίσεις και (επιπλέον) επώδυνες αλλαγές των προωθούμενων ρυθμίσεων.

Αναφερόμενος περαιτέρω σε ενδεχόμενη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για μια πιθανή υπόσχεση ανάληψης δράσης, την οποία πάντως μετέθεσε για το μέλλον.

Συνέδεσε  εκ νέου εξάλλου την όποια  λήψη μέτρων με σκοπό την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με την διατήρηση και περαιτέρω επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος από την ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας την ανάγκη για εξορθολογισμό του προϋπολογισμού. 

Σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, τέλος,  ο επικεφαλής του Eurogroup μίλησε πάλι για "αριθμούς" επισημαίνοντας ότι αυτοί πρέπει να είναι σε τάξη προκειμένου το Ταμείο να συμμετάσχει επισήμως.

Πηγή: skai.gr