Κλείσιμο

Νέο σοκ στα cryptos από την πτώχευση της τράπεζας Genesis Global Holdco

Οι θυγατρικές Genesis Global Capital LLC και Genesis Asia Pacific Pte κήρυξαν επίσης χρεοκοπία

Επιβεβαιώνοντας τη φημολογία πολλών ημερών, η Genesis Global Holdco - εκ των κορυφαίων πιστωτών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων- κατέθεσε τελικά αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ για προστασία από πιστωτές. Οι θυγατρικές Genesis Global Capital LLC και Genesis Asia Pacific Pte κήρυξαν επίσης χρεοκοπία.

Η εταιρεία στην αίτηση της αναφέρει ότι τα περιουσιακά της στοιχεία και υποχρεώσεις είναι μεταξύ $1 δισ. και $10 δισ. και έχει πάνω από 100.000 πιστωτές, με τις 50 κορυφαίες μη εξασφαλισμένες απαιτήσεις να φτάνουν τα $3,4 δισ. περίπου.  

Όπως αναφέρει στην αίτηση πτώχευσής της η Genesis, το σχέδιό της είναι να προσπαθήσει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να αντλήσει χρήματα. Αν αποτύχει, η εταιρεία θα περάσει στους πιστωτές. 

Η Genesis σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 150 εκατ. δολ. που έχει σε μετρητά για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες της για όσο βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας. Το Κεφάλαιο 11 επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ προσπαθεί να βρει τρόπους να αποπληρώσει τους πιστωτές της. 

«Αν και έχουμε σημειώνει σημαντική πρόοδο στην οριστικοποίηση των επιχειρηματικών μας σχεδίων για να αντιμετωπίσουμε θέματα ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες σοβαρότατες προκλήσεις στη βιομηχανία, που περιλαμβάνουν την αθέτηση πληρωμής της Three Arrows Capital και την πτώχευση της FTX, μια αναδιάρθρωση μέσω της δικαστικής οδού αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό δρόμο για να διατηρήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέτρα», αναφέρει ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Genesis, Derar Islim σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Πηγή: skai.gr