Χατζηδάκης: Νέα παράταση στα κορωνοχρέη επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Νέα παράταση στη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που δημιουργήθηκαν την πρώτη περίοδο της πανδημίας σε 24 ή 48 δόσεις, εξήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για χρέη των οποίων η αποπληρωμή θα ξεκινούσε τον Μάιο του 2021 και με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η έναρξης αποπληρωμής τους θα μετατεθεί από 1/1/2022.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, με την ίδια διάταξη θα ορίζεται ότι η αποπληρωμή αυτών των οφειλών σε 24 δόσεις ή σε 48 με επιτόκιο 2,5%.

Ο Υπουργός Εργασίας εξήγγειλε επίσης,  νέα παράταση αναστολής πληρωμής δόσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο αναφορικά με τις ρυθμισμένες οφειλές.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε μηνιαίες παρατάσεις στην καταβολή τους. Η απόφαση για την παράταση στις οφειλές  του Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ,  ενώ προχωρά ανάλογη απόφαση για το Φεβρουάριο με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του μηνός Ιανουάριου», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως στόχος των μέτρων είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ώστε εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στην επόμενη ημέρα.  

Ο Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι εργοδότες θα δηλώνουν τους εργαζόμενους οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν δύο δωρεάν τεστ κορωνοϊού τον μήνα.

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους εργασιακούς χώρους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ