Της Ναντίν Χαρδαλιά

Νέα παράταση στη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που δημιουργήθηκαν την πρώτη περίοδο της πανδημίας σε 24 ή 48 δόσεις, εξήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για χρέη των οποίων η αποπληρωμή θα ξεκινούσε τον Μάιο του 2021 και με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η έναρξης αποπληρωμής τους θα μετατεθεί από 1/1/2022.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, με την ίδια διάταξη θα ορίζεται ότι η αποπληρωμή αυτών των οφειλών σε 24 δόσεις ή σε 48 με επιτόκιο 2,5%.

Ο Υπουργός Εργασίας εξήγγειλε επίσης,  νέα παράταση αναστολής πληρωμής δόσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο αναφορικά με τις ρυθμισμένες οφειλές.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε μηνιαίες παρατάσεις στην καταβολή τους. Η απόφαση για την παράταση στις οφειλές  του Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ,  ενώ προχωρά ανάλογη απόφαση για το Φεβρουάριο με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του μηνός Ιανουάριου», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως στόχος των μέτρων είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ώστε εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στην επόμενη ημέρα.  

Ο Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι εργοδότες θα δηλώνουν τους εργαζόμενους οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν δύο δωρεάν τεστ κορωνοϊού τον μήνα.

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους εργασιακούς χώρους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ