ΚΑΙΡΟΣ

ΝΔ: Η κυβέρνηση αναγκάζει χιλιάδες επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν την Ελλάδα

Το φαινόμενο της «μετανάστευσης» ελληνικών επιχειρήσεων κι επαγγελματιών σε τρίτες χώρες με ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς, βάζουν στο «κάδρο» 31 βουλευτές της ΝΔ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν για δημιουργία «εχθρικού» περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Αυξημένη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, γραφειοκρατία και έλλειψη ρευστότητας, όπως υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους, αναγκάζουν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες της χώρας μας είτε να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλες χώρες – όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος - είτε να ιδρύσουν νέες εταιρίες σε αυτές.

Επικαλούμενοι τα ευρήματα πλήθους ερευνών για τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες γειτονικές χώρες είτε για την ανάπτυξη υποδομών στην Ε.Ε. όπου η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη στην «αποεπένδυση», σημειώνουν: «Η Ελλάδα, υπό τη σημερινή Κυβέρνηση, δεν προσφέρει κανένα από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να πείσουν οποιαδήποτε εταιρεία, ημεδαπή ή αλλοδαπή, να επενδύσει στη χώρα μας. Οι εφορίες λαμβάνουν καθημερινά χιλιάδες αιτήσεις για αλλαγή φορολογικής έδρας. Επιπλέον, οι εταιρείες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναζητούν και άλλες λύσεις, ώστε να αποφύγουν την φορολογική και ασφαλιστική «καταιγίδα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μεταξύ άλλων, μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων των εταιρειών και επιχειρήσεων σε τρίτες χώρες, μειώνοντας αντίστοιχα τα δηλωμένα εισοδήματα στην Ελλάδα, Το ελληνικό κράτος έχει δημιουργήσει ένα «εχθρικό» περιβάλλον για την εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Κατόπιν αυτών οι ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ θέτουν 5 κρίσιμα ερωτήματα στους Υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για να βάλουν «φρένο» στο φαινόμενο της «μετανάστευσης» επιχειρήσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά