Πέρασαν στον νέο ιδιοκτήτη τους τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά 

Εγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών η τελετή για την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του Ναυπηγείου της ΕΝΑΕ στον επενδυτή Γιώργο Προκοπίου 

Σε αίθουσα του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή για την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του Ναυπηγείου της ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά, στον επενδυτή που αναδείχθηκε από την σχετική διαγωνιστική διαδικασία τον Ιούλιο 2021, εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταβίβασης πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου φέτος.

σκαραμαγκα προκοπίου

Τον Ιούλιο του 2021, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, οριστικός πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, Γεωργίου Προκοπίου, με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκατ. ευρώ. 

Στην τοποθέτησή του για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε τα εξής:

«Επικυρώνεται σήμερα η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλύτερων Ναυπηγείων της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στον νέο επενδυτή, τον κ. Προκοπίου. Τον καλωσορίζω, με εκτίμηση και σεβασμό στην επιχειρηματική του διαδρομή, στο υπουργείο Οικονομικών.

Μία τετραετής, εντατική και μεθοδική προσπάθεια, επίσπευσης του υπουργείου Οικονομικών, με τη συνδρομή και συναρμόδιων υπουργείων για την επίλυση σειράς θεμάτων, κατέστησε εφικτή τη μεταβίβαση, κατόπιν μιας ανταγωνιστικής, διαφανούς και επιτυχούς διαγωνιστικής διαδικασίας. Με τετραπλασιασμό του προσφερόμενου τιμήματος. Και με διευθέτηση εκκρεμών εργασιακών ζητημάτων, με πλέγμα παρεμβάσεων που αναλήφθηκαν διαχρονικά. Το γεγονός αυτό, μαζί με την επιχειρηματική ποιότητα, το ήθος και τις περγαμηνές του νέου επενδυτή στο χώρο της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας εν γένει, ανοίγουν νέες προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης για την ιστορική εταιρεία.

Πηγή: skai.gr