Μπρατάκος για τη διατήρηση του πλαφόν στην αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων: Οχυρώνουμε τις επιχειρήσεις

Στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει το πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα και για το 2023 αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,

Στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει το πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα και για το 2023 αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος.

Στο μήνυμά του ο κ. Μπρατάκος εστιάζει στην οχύρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας έναντι του κινδύνου των ανατιμήσεων.

«Οχυρώνουμε τις επιχειρήσεις απέναντι στον κίνδυνο των ανατιμήσεων. Διατηρούμε το πλαφόν 3% στην αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων για το 2023», σημειώνει.

Σημειώνεται ότι αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της αγοράς και της καθημερινότητας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που μισθώνουν ακίνητα για τη στέγαση των επιχειρήσεών τους, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε χθες από την Τρίπολη την επέκταση του έκτακτου μέτρου που είχε ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο για ανώτατο όριο 3% στις αναπροσαρμογές των επαγγελματικών μισθωμάτων.

«Με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς και γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι νοικιάζουν ακίνητα, διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Είναι μια σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις που αλλιώς θα έπρεπε να αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαιά τους με βάση τον πληθωρισμό και θα είχαν αυξήσεις στις τάξεις του 8%, 9%», ανέφερε ο Πρωθυπουργός από την Τρίπολη το βράδυ της  Δευτέρας. 

Πηγή: skai.gr