Πρώην ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Πάμε για συντριβή, η Ελλάδα κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι πολύ καλύτερα

CDS, Τουρκία, Μπαμπατζάν, Χρεοκοπία, Ερντογάν,

"Η Ελλάδα στην κρίση του 2008 – 2009 είχε χρεοκοπήσει. Σήμερα τα CDS της είναι κάτω από τις 200 μονάδες και τα δικά μας είναι στις 836 μονάδες" αναφέρει ο Αλί Μπαμπατζάν - Σε σύγχυση για την οικονομία φάνηκε να βρίσκεται την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

«Καμπανάκι κινδύνου» για την τουρκική οικονομία σήμανε ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, άλλοτε στενός του Ερντογάν και πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν, προειδοποιώντας με συντριβή. 

«Τα CDS που δείχνουν το ρίσκο της χρεοκοπίας έχουν φτάσει στις 836 μονάδες. Είναι σαν το ραντάρ του αεροσκάφους που λέει στον πιλότο πως απέναντι υπάρχει ένα βουνό και αν δεν αλλάξει το αεροσκάφος πορεία θα πέσει πάνω στο βουνό. Η Τουρκία πάει για συντριβή» ανέφερε χαρακτηριστικά .

«Η Ελλάδα στην κρίση του 2008 – 2009 είχε χρεοκοπήσει. Σήμερα τα CDS της είναι κάτω από τις 200 μονάδες και τα δικά μας είναι στις 836 μονάδες. Χρεοκοπία σημαίνει συνολική κατάρρευση της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος… Σημαίνει χάος» τόνισε ο Μπαμπατζάν. 

«Η Ελλάδα, που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία» σημείωσε.
 
Σε σύγχυση για την οικονομία φάνηκε να βρίσκεται την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι η ανεργία, ή η μείωση εισοδήματος, αλλά η... μείωση της αγοραστικής δύναμης με το υπάρχον εισόδημα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας! 

Πηγή: skai.gr