Money Review Summits: Διάλογος για την ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος

Το Money Review διοργανώνει στις 22 Μαρτίου 2022, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το συνέδριο «Banking Summit: Ανοίγοντας δρόμο για την ανάπτυξη», με στόχο να προωθήσει τον διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, των ευρωπαϊκών και εγχώριων θεσμών και τους CEOs των ελληνικών τραπεζών, για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανασυνταχθεί από την πανδημία και η Ευρώπη να διαχειριστεί δομικές γεωπολιτικές αλλαγές, αλλά και τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση μετά τη δεκαετία του 1970, το 2022 αναδεικνύεται σε καθοριστική χρονιά για την ελληνική οικονομία και τις αγορές. Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών παραμένουν θετικές όσο οι ευρωπαϊκοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας λειτουργούν ως αντιστάθμισμα στις νέες προκλήσεις, όπως ο πληθωρισμός και η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο είναι πλέον σαφές πως όλες οι παραδοχές για την τρέχουσα και ενδεχομένως και την επόμενη χρονιά πρέπει να επαναξιολογηθούν.

Το Banking Summit ξεκινά με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Luis de Guindos, τoν Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Christian Kettel Thomsen και τον Chief Economist και μέλος ΔΣ του ESM Rolf Strauch, που θα συζητήσουν για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας από την πανδημία και το δημοσιονομικό πλαίσιο, υπό το φως και των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Εξαιρετικής σημασίας είναι η συνάντηση των τεσσάρων CEOs των τραπεζών, Φωκίωνος Καραβία, Χρήστου Μεγάλου, Παύλου Μυλωνά και Βασίλη Ψάλτη, ο οποίοι θα θέσουν επί τάπητος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την πανδημία, όπως είναι η διαχείριση των κόκκινων δανείων, η ανάγκη αύξησης της ρευστότητας στην αγορά και ο λειτουργικός μετασχηματισμός των τραπεζών.

Ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Υπουργού, Αλέξης Πατέλης, θα μιλήσει για τη στρατηγική κατάκτησης του εθνικού στόχου της επενδυτικής βαθμίδας και τον ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην προσέλκυση επενδύσεων. Θα ακολουθήσουν πάνελ συζήτησης με εκπροσώπους των μεγάλων διεθνών οίκων αξιολόγησης και σημαντικών ξένων επενδυτών.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία σχετικά με την ανταπόκριση της ελληνικής οικονομίας στην υγειονομική και γεωπολιτική κρίση. Θα αναφερθεί επίσης στον νέο ρόλο των πιστωτικών ιδρυμάτων στην κινητοποίηση κεφαλαίων προς επενδύσεις που υπηρετούν τους στόχους του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει μια σημαντική συζήτηση με τον Hugo Dixon, Δημοσιογράφο, Επιχειρηματικό Αναλυτή, Σύμβουλο Διεθνούς Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Σημαντική ενότητα του συνεδρίου αποτελεί η πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χρηματοοικονομικό τομέα, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, όπως ο Chris Skinner, Financial technology Expert, Bestselling author, CEO, The Finanser

Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης οι επικεφαλής των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Νικόλαος Βαρδαραμάτος, Quant, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Intrum Hellas, και Αρτέμιος Θεοδωρίδης, Cepal Hellas, οι οποίοι, σε ειδικό πάνελ για το σχέδιο «Ηρακλής», θα συζητήσουν για την αναπτυξιακή διάσταση της διαχείρισης των NPLs και τη νέα πρόκληση της διαχείρισης των ακινήτων.

Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας ΕΔΩ και παρακολουθήστε το Banking Summit με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά. 
Δυνατότητα παρακολούθησης στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.
 

Πηγή: skai.gr