ΜμΕ: Ποιο πρόγραμμα ασφάλισης ταιριάζει στην επιχείρησή σας;

Ποιες καλύψεις χρειάζεστε και τι να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας;

Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν, εδώ και χρόνια, κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, με πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά και ολοένα περισσότερο αυξημένο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες τους να αναζητούν τρόπους να τις ενισχύσουν. Η ασφάλιση είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να εξετάσουν σοβαρά, καθώς ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στην επιχείρησή τους μπορεί να τους γλιτώσει από κινδύνους και απρόοπτα, τα οποία μπορεί να τους στοιχίσουν αρκετά, ειδικότερα σε συγκυρίες που μπορεί να τους δυσκολέψουν.

Ο σημαντικός ρόλος των MμΕ στην ελληνική οικονομία
Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα «EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2022», περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) συμπεριέλαβαν την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) μεταξύ των τομέων όπου πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές της η Ελλάδα για να γίνει περισσότερο ελκυστική. Πρόκειται για ένα ζήτημα που, φέτος, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, όσον αφορά τις προτεραιότητες, από την όγδοη που ήταν πέρυσι. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και είναι σημαντικό να μπορούν να αποτελούν μέρος ενός υγιούς οικοσυστήματος, καθώς αντιπροσωπεύουν σήμερα το 99,9% του συνολικού αριθμού των επιχειρήσεων, απασχολούν το 83% του εργατικού δυναμικού και συνεισφέρουν το 56,7% της συνολικής προστιθεμένης αξίας, σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ, που είναι 65,2% και 53% αντίστοιχα. 

Ο ρόλος της ασφάλισης και οι επιλογές που πρέπει να κάνετε για την επιχείρησή σας
Η ασφάλιση μίας μικρομεσαίας επιχείρησης αποτελεί μία σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης της, ώστε να μπορεί να κινηθεί στο μέλλον χωρίς ανασφάλειες. Υπάρχουν προγράμματα που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες μίας μικρής επιχείρησης ή ενός γραφείου και μπορούν να προστατεύσουν από ατυχίες που αφορούν τόσο το κτίριο της επιχείρησής σας όσο και το περιεχόμενό του. Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης, έχετε, σε αρκετές περιπτώσεις, τη δυνατότητα να διαλέξετε, πέραν των βασικών καλύψεων, και προαιρετικές για μέγιστη προστασία, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Έτσι, μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε καλύψεις που να προσφέρουν προστασία απέναντι σε καιρικά φαινόμενα, τρομοκρατικές ενέργειες, κλοπή ή σεισμό. Ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η επιχείρησή σας, τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, καθώς και άλλους παράγοντες, μπορείτε να επιλέξετε τις καλύψεις εκείνες που θεωρείτε ότι σας προστατεύουν από όσα απειλούν την επιχείρησή σας.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε καλύψεις που αφορούν τη λεγόμενη αστική ευθύνη, που προσφέρει κάλυψη για ατυχήματα που θα συμβούν σε τρίτους από τη λειτουργία των χώρων της επιχείρησής σας, απαιτήσεις δηλαδή που μπορεί να προκύψουν από πράξεις ή παραλείψεις δικές σας ή του προσωπικού της επιχείρησής σας και είχαν ως συνέπεια υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες τρίτων. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε νομική προστασία στις καλύψεις σας, ώστε σε κάποιο ατυχές περιστατικό να έχετε καλυμμένα τα έξοδα αμοιβών δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή κ.λπ.

Ένα ευέλικτο πρόγραμμα που βάζει μπροστά την επιχείρησή σας
Είναι σημαντικό να μπορεί μία μικρομεσαία επιχείρηση να διαμορφώνει ένα πρόγραμμα ασφάλισης και να το παραμετροποιεί σύμφωνα με τις ανάγκες της. Ένα πρόγραμμα όπως το My Business First της Eurolife FFH μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ιδιοκτητών και ενοικιαστών επαγγελματικών χώρων που επιθυμούν να έχουν ευελιξία επιλογών, καλύπτοντας το κτίριο, το περιεχόμενο, το εμπόρευμα, τον εξοπλισμό, αλλά και τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα επαγγελματικό κτίριο. Είναι ένα ευέλικτο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δίνει στους κατόχους του τη δυνατότητα να το σχεδιάζουν και να το προσαρμόζουν ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής τους. Αποτελείται από ένα βασικό πακέτο 14 καλύψεων, όπως πυρκαγιά, κεραυνός, έκρηξη, έξοδα φύλαξης, απώλεια ενοικίων, έξοδα αποκομιδής συντριμμάτων κ.ά., ενώ διαθέτει και 6 πακέτα προαιρετικών καλύψεων. Οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα ή περισσότερα προαιρετικά πακέτα, εφόσον το επιθυμούν, αυξάνοντας την προστασία της επιχείρησής τους απέναντι σε καιρικά φαινόμενα και θραύσεις, τρομοκρατικές ενέργειες και κλοπή, χρηματικές απώλειες, σεισμό και λοιπές καλύψεις περιεχομένου, π.χ. τυχαίες ζημιές ηλεκτρονικών συσκευών, βραχυκυκλώματα ή αλλοιώσεις εμπορευμάτων, ανάλογα με το είδος της επιχείρησής τους. Επιπροσθέτως, ένα από τα έξι προαιρετικά πακέτα παρέχει κάλυψη αστικής ευθύνης και νομική προστασία.

Εκτός από ευελιξία στην επιλογή των καλύψεων, η Eurolife FFH δίνει στους κατόχους του My Business First τη δυνατότητα μηδενικών απαλλαγών σε συγκεκριμένες καλύψεις. Τέλος, οι ασφαλισμένοι, μπορούν να προστατεύσουν την επιχείρησή τους και από απαιτήσεις τρίτων, σε περιπτώσεις απρόοπτων γεγονότων. Εφόσον επιλέξουν τη σχετική κάλυψη, η αστική ευθύνη τους καλύπτεται με διευρυμένα όρια κάλυψης έως €200.000, ενώ την ασφάλειά τους έρχεται να ενισχύσει και η νομική προστασία, προστατεύοντας τα έννομα συμφέροντά τους με όριο μέχρι €3.000.

Η ευελιξία επιλογών, όσον αφορά την ασφάλιση της επιχείρησής σας, σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα που είναι ακριβώς στα μέτρα της, προσαρμόζεται στους κινδύνους της περιοχής που βρίσκεστε, αλλά και στο αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιείστε. Είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε εταιρείες όπως η Eurolife FFH που σχεδιάζει μαζί σας το πρόγραμμα το οποίο ταιριάζει στις ανάγκες σας και σας προσφέρει την ασφάλεια και τη σιγουριά που χρειάζεστε ώστε να είστε προστατευμένοι από απρόοπτες καταστάσεις ανά πάσα στιγμή.
 

Advertisement

Πηγή: skai.gr