Μητσοτάκης για άλμα ανάπτυξης 16,2%: Tο 3μηνιαίο ΑΕΠ ήδη πάνω από τα προπανδημικά  επίπεδα

Μητσοτάκης για άλμα ανάπτυξης 16,2%: Tο 3μηνιαίο ΑΕΠ ήδη πάνω από τα προπανδημικά  επίπεδα

"Tο τριμηνιαίο ΑΕΠ είναι ήδη πάνω από τα προπανδημικά επίπεδα" υπογραμμίζει σε δήλωση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρετίζοντας το άλμα 16,2% το 2ο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2020, βάσει των εποχικών διορθωμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. 

"Η ελληνική οικονομία υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες" τονίζει ο πρωθυπουργός σε tweet του. 

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των ετήσιων εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η αναθεώρηση αναμένεται με το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις 4 Οκτωβρίου και ο πήχης αναμένεται να μπει σαφώς ψηλότερα σε σχέση με την τρέχουσα επίσημη εκτίμηση για μεγέθυνση 3,6%. 

"Η ελληνική οικονομία μεγεθύνεται κατά 16,2% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες. Ακόμη και σε μια περίοδο με τοπικά απαγορευτικά, το τριμηνιαίο ΑΕΠ είναι ήδη πάνω από τα προπανδημικά  επίπεδα. Παραμένουμε επικεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που παρέχουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους" αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στα αγγλικά στο λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: skai.gr