Μητσοτάκης-ΔΕΘ 2021: Από το το 3,6% στο 5,9 ο στόχος της ανάπτυξης για το 2021

Για στόχο ανάπτυξης της οικονομίας για το 2021 από το το 3,6% στο 5,9 έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16.4% και για αυτό σήμερα μπορεί να ανακοινωθεί  αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης για το 2021 από το 3,6% στο 5,9%.

«Το αποτέλεσμα των προσπαθειών της κυβέρνησης αποτυπώνεται στα 35 δις αύξησης των καταθέσεων, με σχεδόν 20 δισ. ευρώ να αποτελούν αποταμιεύσεις νοικοκυριών. Είμαι σε θέση να ανακοινώσω την αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης για το 2021 από το 3,6% στο 5,9%» είπε.

«Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα έκανε λόγο για ανάπτυξη που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους.

Η φετινή ΔΕΘ συμπίπτει με τα δυο χρόνια διακυβέρνησης και γίνεται αφετηρία σχεδιασμού μιας νέας συναρπαστικής δεκαετίας, σχολίασε.

Οι 19 από τις 26 μήνες διακυβέρνησης ήταν  μήνες κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων και όμως  κανένας δεν αντιμετώπισε μονός αυτή την πρωτοφανή θύελλα και με δίκαιο τρόπο κάναμε πράξη  τη δέσμευση μας.

Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους παντού.  Την ιδία ώρα δανειζόμαστε με τους ευνοϊκότερους όρους στην ιστορία.

Πηγή: skai.gr