Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στον χώρο της τεχνολογίας η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει φόρο στην αγορά κάθε νέου υπολογιστή ή tablet ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιβαρύνει με ειδικό τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα.

Όπως είναι λογικό το συγκεκριμένο θέμα έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας. Σημειώνεται πως στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου, στην οποία έδωσε το παρόν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ έκανε λόγο για μέτρο εντελώς παράλογο και όπως σημείωσε: "είναι σα να ποινικοποιύμε τα μηχανάκια επειδή τα χρησιμοποιούν συχνότερα οι ληστές μετά τις ληστείες".

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέτρο φαίνεται να μοιάζει σε λογική με την διακήρυξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για "δωρεάν wi-fi" για όλους.

Πηγή: skai.gr