Το ελληνικό δημόσιο άντλησε 3,5 δισ. ευρώ από το δεκαετές ομόλογο- «Άγγιξαν» τα 22 δισ. οι προσφορές

Μειωμένο επιτόκιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις - Σταϊκούρας: Επιτυχής η σημερινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου

Με μεγάλη ζήτηση ολοκληρώθηκε η δημοπρασία 10ετούς ομολόγου που διοργάνωσε σήμερα Τρίτη ο ΟΔΔΗΧ. Συνέπεια της ζήτησης ήταν το μειωμένο επιτόκιο (4,4%) σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Το ελληνικό δημόσιο άντλησε 3,5 δισ. ευρώ, με τις προσφορές να διαμορφώνονται στα 21,9 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για επιτυχημένη έκδοση, όχι μόνο ως προς τη ζήτηση, αλλά και ως προς την ποιότητα των κεφαλαίων.  

Ανάδοχοι ήταν οι Barclays, Bofa Securities, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan και Société Générale ενώ ο τίτλος θα έχει ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2033. 

Σταϊκούρας: Επιτυχής η σημερινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου

«Η Ελλάδα προχώρησε σήμερα στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, ανοίγοντας την αυλαία του δανειακού προγράμματος για το 2023», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οπως επισημαίνει, «η έκδοση ήταν επιτυχής. Ως προς τη ζήτηση, την ποιότητα των κεφαλαίων και το κόστος δανεισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβλητότητα στο διεθνές περιβάλλον.

Η Κυβέρνηση, και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κινούμαστε με αποφασιστικότητα και διορατικότητα, συνεκτιμώντας τις υφιστάμενες και μελλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην άσκηση νομισματικής πολιτικής. Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ακολουθούμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να στηρίζουμε, γενναία, για όσο χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: skai.gr