Με ξενάγηση στα ερείπια των ξενοδοχείων ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου «Οικοσύστημα Καϊάφα- Κυπαρισσιακός Κόλπος και βιώσιμη ανάπτυξη»

Το Συνέδριο οργανώνουν ο Δήμος Ζαχάρως, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου και η Ένωση Ποινικολόγων, στο ξενοδοχείο Ολυμπία, στη λίμνη Καϊάφα

Με ξενάγηση στα ερείπια των ξενοδοχείων που κάποτε φιλοξενούσαν τους λουόμενους στα ιαματικά λουτρά του οικοσυστήματος του Καϊάφα από τον δήμαρχο Ζαχάρως δρ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο, ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου «Οικοσύστημα Καϊάφα- Κυπαρισσιακός Κόλπος- Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ξενάγηση στα ερείπια των ξενοδοχείων

Το Συνέδριο οργανώνουν ο Δήμος Ζαχάρως, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου και η Ένωση Ποινικολόγων, στο ξενοδοχείο Ολυμπία, στη λίμνη Καϊάφα. Η τρίτη και τελευταία συνεδρία έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου Εφετών, κ. Γιάννη Μαρούδη, και του κ. Ηλία Κωνσταντακόπουλου, αντεισαγγελέα Εφετών, προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική επικεντρώνεται πλέον στην προστασία του περιβάλλοντος στην πηγή και οι κατευθύνσεις που δίνει το ενωσιακό δίκαιο εναρμονίζεται στο εθνικό.

Ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου

«Η περιβαλλοντική πολιτική της Ένωσης αποτελεί πλέον πρωταρχικό στόχο της Κομισιόν». Η κλιματική αλλαγή, είπε, είναι «πρωταρχικό μέλημα και όλες οι δράσεις, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια είναι συνδεδεμένα με την κλιματική αλλαγή«, τόνισε.

Το Συνέδριο οργανώνουν ο Δήμος Ζαχάρως, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου και η Ένωση Ποινικολόγων

Το παρών στη συνεδρία έδωσε η βουλευτής Δώρα Αυγερινοπούλου, ενώ εισηγήσεις κάνουν ο κ. Παναγιώτης Γαλάνης, δικηγόρος με θέμα «Περιβαλλοντική αδειοδότηση και δίκτυο Natura 2000 κατά το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο», ο κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος, αρχιτέκτονας - πολεοδόμος, με αντικείμενο «Παραβάσεις και παραλείψεις κατά την εφαρμογή της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ και της εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας κατά την έκδοση του Π.Δ. για την προστασία του Κυπαρισσιακού». Ακολουθούν ο δικηγόρος, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρος, κ. Βασίλης Ταουξής, με θέμα «Η προστασία του περιβάλλοντος στα ποινικά και αστικά δικαστήρια», και η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα με αντικείμενο «Ταύτιση των δικαστικών αποφάσεων για το περιβάλλον με τις επιλογές της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».

Πηγή: skai.gr