Λίντνερ σε Σταϊκούρα: Πολύ καλό σινιάλο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για απόδοση στην κοινωνία των πρόσθετων εσόδων που προκύπτουν στον προϋπολογισμό σημειώνοντας την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας.  

Την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομολόγό του, Χρήστο Σταϊκούρα προσθέτοντας ότι η λήψη μέτρων στήριξης είναι ευθύνη των κυβερνήσεων . 

Μάλιστα, χαρακτήρισε πολύ καλό σινιάλο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, γεγονός που όπως υπογράμμισε σημαίνει ότι αρχίζει η εξομάλυνση της οικονομικής πολιτικής. 

Σε ό,τι αφορά στην εκρηκτική πορεία που ακολουθεί ο πληθωρισμός, ο «τσάρος» της Γερμανίας επισήμανε ότι δεν είναι στατιστική, αλλά «το καταλαβαίνει ο κόσμος όταν ανοίγει το ψυγείο του στο τέλος του μήνα» σημειώνοντας πως «πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους χωρίς να κάνουνε πολύ επεκτατική πολιτική».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσόρισε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για απόδοση στην κοινωνία των πρόσθετων εσόδων που προκύπτουν στον προϋπολογισμό. 

Πηγή: skai.gr