ΚΑΙΡΟΣ

Κυβερνητικές πηγές: Κατανόηση φέρεται να δείχνει ο Ντράγκι για το δημοψήφισμα, τηλεδιάσκεψη ΕΚΤ την Κυριακή

Ανεκτικός απέναντι στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καλέσει δημοψήφισμα για την πρόταση των εταίρων φέρεται να εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή.

Έως τώρα πάντως δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ΕΚΤ, ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως οι θεσμοί δεν ήταν ενήμεροι για τις προθέσεις του έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν έκτακτη συνάντηση με τον κ. Ντράγκι το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει το Σάββατο από τους πιστωτές την «ολιγοήμερη παράταση» του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, που κανονικά λήγει την Τρίτη, με δεδομένο ότι η ύπαρξη προγράμματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της στήριξης από το Ευρωσύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωτράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου με τηλεδιάσκεψη την Κυριακή, ώστε να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση, ενόψει του ανοίγματος των αγορών τη Δευτέρα.

Εν μέσω αβεβαιότητας, οι πολίτες έχουν αποσύρει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τεράστια ποσά κατά τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ η ΕΚΤ συνεχίζει να παρέχει έκτακτη ρευστότητα με σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις του ΔΣ.Πηγή: skai.gr