Κυβερνητικές πηγές για ΔΕΗ: Η αύξηση κεφαλαίου θα οδηγήσει σε φθηνότερο ρεύμα και επενδύσεις σε ΑΠΕ

Φθηνότερο ρεύμα και αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας θα εξασφαλίσει η ΔΕΗ, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Όπως αναφέρουν, με την ΑΜΚ επιτυγχάνονται 2 στόχοι: Αφενός το κράτος διατηρεί τον πραγματικό έλεγχο και αφετέρου επιτρέπει γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις ώστε να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο για να προσφέρει τις υπηρεσίες που απαιτούν οι πολίτες από μια τέτοια επιχείρηση. 

Σημειώνουν δε ότι η Επιχείρηση παραδόθηκε στα πρόθυρα χρεοκοπίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξυγιάνθηκε και πλέον όλοι μιλούν για ένα διεθνές success story. 

«Μιλάμε για κεφάλαια πάνω από 2,3 δισ. ευρώ, που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει άμεσα σε 2 αναπτυξιακές κινήσεις», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 

1) Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εντός Ελλάδας
2) Εξαγορές παραγωγικών μονάδων «πράσινης» ενέργειας στα Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ εκσυγχρονίζεται περαιτέρω, αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα και περιορίζει δραστικά και στο ελάχιστο την εξάρτηση της (και μαζί και της χώρας) από εισαγωγές. Έτσι, θα μπορεί να παράγει φθηνότερο ρεύμα διασφαλίζοντας χαμηλότερες τιμές για πολίτες και επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr