Ξεκινάει η επένδυση του Ελληνικού

Έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα για την έναρξη επένδυσης του Ελληνικού, με την υπογραφή της 4ης υπουργικής απόφασης που αφορά τις ζώνες πολεοδόμησης.

Αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για την άδεια καζίνο, που αποτελεί προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης.

Αν προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες, ώστε να ξεκινήσει και η υλοποίηση, η οποία πιθανολογείται να αρχίσει του πρώτους μήνες του 2020.

Το έργο του Ελληνικού είναι μια επένδυση που αγγίζει τα 7 δισεκ. και θα προσφέρει πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αργυρούπολη, το βράδυ της Πέμπτης, 3 Οκτωβρίου, παρευρέθηκαν πολιτικά πρόσωπα αλλά και όσοι θα λάβουν μέρος στην επένδυση, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, που επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αναφερόμενος στο πλήγμα που δέχτηκε η οικονομία από τη μη υλοποίηση της επένδυσης στο παρελθόν, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν αυτό το απίστευτο έργο τελειώσει, ελπίζω εκείνοι που το πολέμησαν να καταλάβουν τι κακό έκαναν στον τόπο, που δεν βρήκαν πάνω από 10.000 νέοι νωρίτερα δουλειά.»

Ο Υπουργός Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε την επένδυση του Ελληνικού ως έργο εθνικής σημασίας και τόνισε πως η επένδυση αυτή σηματοδοτεί τη νέα Ελλάδα, μια ανταγωνιστική Ελλάδα με θέσεις εργασίας και ξένες επενδύσεις.

Ικανοποίηση εξέφρασε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, τονίζοντας πως το έργο πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία.
 

Πηγή: skai.gr