Κορωνοϊός: Η παρέμβαση της κυβέρνησης για την προστασία των θέσεων εργασίας

Την απόφαση να μη δοθεί κανένα οικονομικό βοήθημα στις επιχειρήσεις που κάνουν απολύσεις με το πρόσχημα του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες η κυβέρνηση με αφορμή καταγγελίες για απολύσεις με το πρόσχημα του ιού. Κυβερνητικός στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας. 

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή να μην δίνεται κανένα βοήθημα σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα αυτό το διάστημα. Παράλληλα, θα χορηγηθεί επίδομα στους εργαζομένους των πληγεισών επιχειρήσεων από την επιδημία.

«Δε θα υπάρχει πρόβλημα σε καύσιμα, ενέργεια, φυσικό αέριο» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. «Ο πόλεμος δεν τελείωσε, μόλις ξεκίνησε, δεν είμαστε μάγοι, αλλά έχουμε μια κυβέρνηση που λειτούργει συντονισμένα και επιχειρεί να δράση μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενώ υπάρχει συνεννόηση και με την αντιπολίτευση» σημείωσε.     

Στις 12 το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα ανακοινώσουν τη δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

«Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα βοηθήσουν την ρευστότητα. Αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του την Τρίτη.

Πηγή: skai.gr