«Κλειδώνει» το σχέδιο παρέμβασης για τις τιμές του ρεύματος- Η κυβέρνηση σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά

Γόρδιος δεσμός θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να επιστρέψουν τα τιμολόγια του ρεύματος σε φυσιολογικά επίπεδα με την κυβέρνηση να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά ανάμεσα σε πλαφόν στη χονδρική, πλαφόν στη λιανική ή ένα μικτό σύστημα μαζί με επιδοτήσεις. 

Σημειώνεται πως δεν λείπουν μάλιστα οι ειδικοί οι οποίοι εκτιμούν πως πλαφόν στη χονδρική χωρίς συμπληρωματικά μέτρα θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε λουκέτα παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. 

Για το θέμα της ενεργειακής κρίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης με τις πρώτες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της εβδομάδας για το τι θα γίνει το Μάϊο, όσον αφορά την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα ενεργειακά βάρη.

Στο τραπέζι βρέθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το μηχανισμό της κρατικής παρέμβασης στις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις κινήσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα που απασχόλησαν τους Ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση ζυγίζει όλες τις επιλογές και έχει βάλει στην άκρη 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβαση έως το τέλος του έτους ενώ στο κάδρο μπαίνουν και τα υπερκέρδη .

Πηγή: skai.gr