Κικίλιας: Πρωτοβουλίες για fast track επενδύσεις στον τουρισμό

"Ο ελληνικός τουρισμός έδειξε ότι είναι χαλύβδινος αλλά και η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, δε λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο" σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι "η Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι εξέπεμψε ένα ξεκάθαρο μήνυμα υγειονομικής ασφάλειας προς όλους ως προς το "πότε, πώς και με ποιο τρόπο" θα ανοίξει για τους επισκέπτες της." Στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός Τουρισμός δηλώνει χαρακτηριστικά πως "η οργανωμένη Πολιτεία λειτούργησε συντονισμένα, οι επαγγελματίες του κλάδου εφάρμοσαν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάστηκε εντατικά και οι προσπάθειες απέδωσαν"

Ο κ. Κικίλιας κατατάσει ως στρατηγική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης την ενίσχυση υψηλής ποιότητας επενδυτικών σχεδίων που όπως δηλώνει "προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στον τουρισμό". Ο ίδιος καταγράφει τις πρωτοβουλίες του για την επιτάχυνση των τουριστκών επενδύσεων, όπως η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων και ο εξορθολογισμός του ρυθμιστικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των fast-track επενδύσεων", επισημαίνει ο κ. Κικίλιας

Ο υπουργός Τουρισμού εξάρει τα γρήγορα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου που οδήγησαν στην ίδρυση του Co-Lab του ομίλου TUI, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της αλυσίδας των υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό. Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι «είναι τεράστιο και όχι "τυχαίο" επίτευγμα ότι τον Οκτώβριο στη Ρόδο "έσπασαν τα κοντέρ"», καθώς ο Οκτώβριος του 2021 ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, ξεπερνώντας και τον αντίστοιχο μήνα του 2019 κατά 15%.

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κ. Κικίλιας λέει ότι "η εξαιρετική οργάνωση, ο επαγγελματισμός και η αυταπάρνηση ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων είναι πια υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η δημόσια διοίκηση πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες: με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη".

Πηγή: skai.gr