Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Άμεσα κατατίθεται και η τροπολογία για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία πατώντας εδώ.

Η τροπολογία αναφέρει ότι τα ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα και αφορούν το χρονικό διάστημα από 11/06/2015 μέχρι και τη δημοσίευση του ν. 4389/2016΄, καταβάλλονται άτοκα στους συνταξιούχους.

Ο τρόπος, η διαδικασία και οι λεπτομέρειες καταβολής των προς επιστροφή ποσών θα ρυθμιστούν με ΚΥΑ και θα δοθούν στους συνταξιούχους εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση της τροπολογίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκαλείται «εφάπαξ δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 900 εκατ. ευρώ περίπου, από την άτοκη καταβολή ποσών, που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων του ιδιωτικού τομέα».

Αναφέρεται επίσης, ότι με την καταβολή των εν λόγω ποσών αποσβέννυνται οι αξιώσεις των συνταξιούχων και των οργανισμών κοινής ασφάλισης, «για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, κατά το χρονικό διάστημα από 11/06/2015 έως τη δημοσίευση του ν. 4387/2016, δυνάμει των ν. 4051/2012 και 4093/2012».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις