Κάνετε ενεργειακές ανακαινίσεις; Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες από το Εξοικονομώ 2021

Με τη βοήθεια των κατάλληλων συνεργατών, μπορείτε να έχετε προνόμια για εσάς και για τους πελάτες σας.

Ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη εδώ και μήνες, είναι αυτό των ανακαινίσεων κατοικιών, ώστε οι απώλειές τους στο κομμάτι της θέρμανσης και της ψύξης να είναι μικρότερες και, κατά συνέπεια, να μπορούν να αποκλιμακωθούν και οι λογαριασμοί που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες τους στον τομέα της ενέργειας. Οι ενεργειακές ανακαινίσεις αποτελούν από τις πλέον περιζήτητες εργασίες της εποχής, έτσι μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε αυτό το κομμάτι έχει αρκετές ευκαιρίες να αναπτύξει το πελατολόγιό της, αλλά και να αναλάβει νέα έργα.

Εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία και αποκτήστε νέους πελάτες
Οι εποχές ευνοούν ανακαινίσεις σε κατοικίες, ειδικότερα για όσους έχουν σπίτια αρκετών ετών (30ετίας ή και παλαιότερα), τα οποία έχουν, αναπόφευκτα, σημαντικές ενεργειακές απώλειες. Τόσο για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων σε μία περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί στο σπίτι παίρνουν συνεχώς την ανιούσα, όσο και για να έχει κάποιος μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα για περιβαλλοντολογικούς σκοπούς, μία ενεργειακή αναβάθμιση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Είναι, λοιπόν, μία μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που εκτελούν τέτοιες εργασίες να αποκτήσουν νέο πελατολόγιο, είτε προωθώντας τις υπηρεσίες τους σε νέα άτομα, είτε δίνοντας κίνητρα στους υπάρχοντες πελάτες τους για σχετικές αναβαθμίσεις. Είναι σημαντικό να πείσουν νέους και υφιστάμενους πελάτες ότι μία τέτοια επένδυση σε αυτή την περίοδο κάνει πολύ γρήγορα απόσβεση, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου. 

energeia

Οι πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις ευκαιρίες
Κάτι, επίσης, πολύ σημαντικό είναι το ότι υπάρχουν διαθέσιμες και κρατικές πρωτοβουλίες για μία ενεργειακή ανακαίνιση κατοικίας, όπως τα προγράμματα Εξοικονομώ που τρέχουν τα τελευταία χρόνια. Το πλέον πρόσφατο Εξοικονομώ 2021 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να προσφέρει σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με παρεμβάσεις όπως μονώσεις (εσωτερικές και εξωτερικές), αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης κ.ά. στον χώρο των ενεργειακών ανακαινίσεων, τις δυνατότητες εκείνες ώστε να αποκτήσουν πελάτες στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι κατάλληλοι συνεργάτες παρέχουν προνόμια και λύσεις
Με τη βοήθεια ενός συνεργάτη όπως η Eurobank μπορεί μία εταιρεία που αναλαμβάνει την αναδοχή έργων να αποκτήσει σημαντικά προνόμια, αλλά και λύσεις στα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Τα εξειδικευμένα στελέχη της τράπεζας παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, εξυπηρέτηση σε υποθέσεις χρηματοδότησης, ταχύτητα σε θέματα πληρωμών, προκαταβολών και τελικών εξοφλήσεων μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών καθώς και μεταφορά τεχνογνωσίας όσον αφορά στο πληροφοριακό σύστημα και καθοδήγηση στις απαιτούμενες ενέργειες και πρακτικές.

Παράλληλα, με την ένταξη στο οικοσύστημα των συνεργατών της τράπεζας, οι ανάδοχοι έργων μπορούν να ενισχύσουν το δίκτυο των πελατών τους και να εξασφαλίσουν περισσότερα έργα. Αυτό συμβαίνει, καθώς, όταν οι πελάτες της τράπεζας αναβαθμίζουν την κατοικία τους στο πλαίσιο του Εξοικονομώ 2021, εκφράζουν συχνά ενδιαφέρον να επικοινωνήσουν με έναν συνεργάτη ή ζητούν πληροφορίες για αναδόχους έργων. Ανάλογα με την περιοχή όπου κατοικεί ο πελάτης που ενδιαφέρεται για ανάδοχο έργου, η τράπεζα προωθεί τα στοιχεία επιχειρήσεων συνεργατών της στην ίδια περιοχή, έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να ενισχύσουν το δίκτυο των πελατών τους.

Επιπλέον, έχουν πρόσβαση σε πιστωτικό όριο, με στόχο τη χρηματοδότηση των έργων που αναλαμβάνει η επιχείρηση στο πλαίσιο του Εξοικονομώ 2021, μέσα από το εργαλείο Bridge Financing Εξοικονομώ, με προνομιακούς όρους: Προχρηματοδότηση για τις παραγγελίες τους μέχρι να εξοφληθούν από το πρόγραμμα και 100% χορήγηση του υπολειπόμενου ποσού επιχορήγησης από το 70% που δικαιούνται οι ιδιώτες ενεχόμενοι στο πρόγραμμα, ως προκαταβολή μέσα από το Εξοικονομώ 2021 είτε αποκτούν δάνειο είτε όχι.

Κέρδη και για τους πελάτες
Μία σωστή συνεργασία για μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ενεργειακών ανακαινίσεων μπορεί, όμως, να έχει οφέλη και για τους πελάτες της. Συνεργάτες όπως η Eurobank προσφέρουν στους πελάτες των επιχειρήσεων, πέρα από επιχορήγηση, και δάνειο με 100% επιδότηση των τόκων για τη χρηματοδότηση των εργασιών στο ακίνητό τους. Λαμβάνοντας δάνειο από την Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος, οι πελάτες των επιχειρήσεων έχουν αυτοματοποιημένη, ψηφιακή διαδικασία υποδοχής αιτημάτων χρηματοδότησης πελατών, με αποτέλεσμα την άμεση προέγκριση και τη γρήγορη διαδικασία εκταμίευσης, άμεση και αυτόματη ενημέρωση με email ή SMS, σε περίπτωση εκκρεμοτήτων σε θέματα αίτησης, αλλά και ακόμη περισσότερα προνόμια. Επιπλέον, έχουν επιβράβευση με 20 ευρώ €πιστροφή στην τελική εκταμίευση του δανείου σε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα τους Eurobank που συμμετέχει στο πρόγραμμα €πιστροφή, καθώς και εκπτώσεις σε νέα συμβόλαια για ασφαλιστικά προγράμματα ζωής και σπιτιού της Eurolife FFH.

Μετατρέποντας την ενεργειακή κρίση σε ευκαιρία
Είναι σημαντικό να μπορεί μία επιχείρηση να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες προς όφελος της και να μπορεί να μετατρέπει κάθε κρίση σε ευκαιρία. Αυτό μπορεί να συμβεί και στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία η ενεργειακή κρίση απαιτεί να γίνουν κινήσεις σε επίπεδο αναβαθμίσεων σε πολλές κατοικίες. Τα επιπλέον κίνητρα για τους πελάτες σας, αλλά και η υποστήριξη που μπορείτε να λάβετε τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και συμβουλευτικής, αποτελούν σίγουρα λόγους για να επενδύσετε σε μία τέτοια συνεργασία, αν είστε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανακαινίσεων. Οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν την υποστήριξη που θα τους προσφέρετε, αυξάνοντας την πιθανότητα να σας προτιμήσουν ξανά στο μέλλον. 
 

Advertisement

Πηγή: skai.gr