Πώς θα ισορροπήσετε στην καθημερινότητά σας αν κάνετε ένα απαιτητικό επάγγελμα

Προγραμματισμός, διαχείριση χρόνου και διατήρηση υγιών ορίων μπορούν να εξασφαλίσουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, ακόμη και αν κάνετε απαιτητικά επαγγέλματα.

Η επίτευξη ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής μπορεί να αποτελεί πρόκληση, ειδικά στην περίπτωση που έχετε επιλέξει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επάγγελμα. Ωστόσο, με προσεκτικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, αλλά και διατήρηση υγιών ορίων, είναι δυνατό να επιτευχθεί μια αρμονική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, δύσκολου ωραρίου και υψηλών απαιτήσεων, όπως, για παράδειγμα, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας. Ας δούμε τους τρόπους για να ισορροπήσετε στην καθημερινότητά σας, χωρίς να κάνετε παραχωρήσεις και να δυσκολεύετε τον εαυτό σας περισσότερο απ’ όσο πρέπει. 

Προγραμματίστε και διαχειριστείτε τον χρόνο σας σωστά
Κάτι που μπορεί να φέρει ισορροπία στην καθημερινότητα όσων έχουν ένα απαιτητικό επάγγελμα είναι ο σωστός προγραμματισμός. Καθώς το πιθανότερο είναι το ωράριο της δουλειάς σας να είναι άστατο ή δύσκολο, καθορίζοντας με σαφήνεια τις προτεραιότητες και τους στόχους σας, μπορείτε να κατανείμετε πιο αποτελεσματικά και εύκολα τον χρόνο αλλά και την ενέργειά σας. Κάντε ένα βήμα πίσω από όλα, ξεχωρίστε τις σημαντικές εργασίες και τις προθεσμίες που σας κυνηγούν και φτιάξτε το πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει χρόνο τόσο στην εργασία όσο και στις προσωπικές σας δραστηριότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε εργαλεία και τεχνικές παραγωγικότητας, όπως λίστες υποχρεώσεων, ημερολόγια και υπενθυμίσεις, για να μην χάνεστε ανάμεσα σε υπηρεσίες και άστατα ωράρια, να οργανώνεστε σωστά και να ακολουθείτε τους στόχους σας. Κάτι επίσης σημαντικό είναι να εστιάζετε πρώτα στην ολοκλήρωση εργασιών υψηλής προτεραιότητας και επείγουσας ανάγκης και να διαθέτετε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σε λιγότερο σημαντικές δραστηριότητες. Με τον σωστό προγραμματισμό και την κατάλληλη διαχείριση χρόνου, τελικά, θα μπορέσετε να κάνετε περισσότερα σε μικρότερο διάστημα. 

Μην παραλείπετε να βάζετε όρια
Η διατήρηση υγιών ορίων είναι κάτι ακόμη πολύ σημαντικό για την επίτευξη ισορροπίας στη ζωή σας. Είναι σημαντικό να θέσετε σαφή όρια μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής σας ζωής, ώστε να αποφύγετε την εξουθένωση, καθώς και δύσκολες καταστάσεις που θα επηρεάσουν την ψυχολογία σας και θα χειροτερεύσουν την καθημερινότητά σας. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες για δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία και βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο για αναψυχή, για την οικογένεια αλλά και για την αυτοφροντίδα σας. Η αποσύνδεση από την εργασία κατά τη διάρκεια του προσωπικού σας χρόνου είναι απαραίτητη για την επαναφόρτιση και την αναζωογόνησή σας και είναι πολύ σημαντικό να μην παρασύρεστε σε αυτό το κομμάτι. Αποφύγετε να ελέγχετε τα emails σας ή να πραγματοποιείτε επαγγελματικά τηλεφωνήματα πέραν των ωρών εργασίας, εκτός εάν πρόκειται για κάτι έκτακτο ή απολύτως απαραίτητο. Μάθετε να λέτε όχι, αλλά και να θέτετε ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό σας, έτσι ώστε να μείνετε ισορροπημένοι και να έχετε ενέργεια για περισσότερα πράγματα.

oikonomia

Διαχειριστείτε σωστά τα οικονομικά σας
Η σωστή οικονομική διαχείριση είναι απαραίτητη για την επίτευξη ισορροπίας στη ζωή σας και αυτό γιατί μπορεί να σας αφαιρέσει άγχος το οποίο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική ευημερία σας. Είναι σημαντικό να έχετε τους κατάλληλους συμβούλους και να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά σας, ώστε να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που μπορούν να σας δώσουν κατευθύνσεις στα οικονομικά σας. Μία επαγγελματική συμβουλή μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε καλύτερα τους οικονομικούς σας στόχους, να κάνετε επιλογές όσον αφορά αποταμίευση ή επενδύσεις, αλλά και να έχετε ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας στα οικονομικά σας που θα σας επιτρέπει να εστιάσετε καλύτερα τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σας ζωή. Οι τράπεζες προσφέρουν μοναδικά προνόμια, εκπτώσεις και προγράμματα που μπορούν να υποστηρίξουν περαιτέρω τις προσπάθειές σας. Έτσι, με το πρόγραμμα προνομίων Κάθε μέρα σύμμαχοι της Eurobank μπορείτε να έχετε πραγματικό όφελος στις καθημερινές συναλλαγές σας, εάν ανήκετε σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας ή των Αποστράτων. Παράλληλα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα από τα πακέτα του Μy Advantage Banking που σας εξασφαλίζουν όφελος, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, καθώς και προνόμια σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, τουρισμού κ.λπ.

Για να μεταφέρετε τη μισθοδοσία σας, εφόσον είστε πελάτης της τράπεζας και έχετε κωδικούς e-Banking, επιλέγετε τον Καθημερινό λογαριασμό Plus μέσα από το e-Banking σας ή το Eurobank Mobile App. Εάν δεν είστε πελάτης της Eurobank, μπορείτε να κατεβάσετε το Eurobank Mobile App και να ανοίξετε Καθημερινό λογαριασμό Plus με την υπηρεσία Digital Customer Onboarding όποια στιγμή θέλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κατάστημα Eurobank ή να χρησιμοποιήσετε το Europhone Banking. Με την καταβολή της μισθοδοσίας σας αποκτάτε ανταγωνιστικό επιτόκιο για τα πρώτα 5.000€ στον λογαριασμό σας και δυνατότητα υπερανάληψης. Κάνετε καθημερινές αγορές με χρεωστική κάρτα και, επιπλέον, αποκτάτε πιστωτική κάρτα με μειωμένο επιτόκιο και περισσότερα προνόμια (η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα σας συμμετέχει στο πρόγραμμα €πιστροφή κάτι που σημαίνει ότι κερδίζετε ευρώ και τα εξαργυρώνετε σε επόμενες αγορές). Ακόμη, έχετε έκπτωση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας και τα ασφάλιστρα της κατοικίας σας, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε δάνεια με προνομιακό επιτόκιο. 

Advertisement

Πηγή: skai.gr