Κλείσιμο

Εντυπωσιάζουν οι λεπτομέρειες του deal της Viva Wallet με τη JP Morgan

Εντυπωσιάζουν οι λεπτομέρειες του deal της Viva Wallet με τη JP Morgan, με τους 200 εργαζόμενους να λαμβάνουν σε μετρητά και μετοχές, μετά από πρόγραμμα stock options, από 50.000 ευρώ έως και 4 εκατ. ευρώ.

Η VivaWallet από το 2018  έχει διανείμει 35.000 stock options σε 200 στελέχη της και αυτά θα μετατραπούν στην φάση αυτή σε μετοχές . Θα  αγοραστούν στα 1,280 ευρώ από τους μετόχους (JPM & WRL) και θα φορολογηθούν  με συντελεστή 15% Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα (stock options plan) από το οποίο τα στελέχη αυτά θα πάρουν αυτόματα τον ίδιο αριθμό stock option που είχαν πριν, ενώ παράλληλα νέα στελέχη που θα μπουν στο νέο αυτό πρόγραμμα θα πάρουν από τις 15.000 επιπλέον μετοχές.

Mάλιστα, στόχος των μετόχων (JPM & WRL) είναι να μεγαλώσουν επιπλέον τον αριθμό των stock option στα επόμενα χρόνια για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους που υπάρχουν.

Στόχος του προγράμματος stock options από  το 2018, ήταν να προσελκύσει και να διατηρήσει το υψηλότερο επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, καθιστώντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους  μετόχους της εταιρείας.

Τώρα έρχεται η ώρα της ανταμοιβής. Τα 35.000 δικαιώματα προέραισης μετοχών  θα κατοχυρωθούν σε μετοχές στο Κλείσιμο της Συναλλαγής Viva Wallet – JPMorgan (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας «Fit & Proper») και θα αγοραστούν από τις εταιρείες που θα συνθέτουν πια τη VivaWallet (WeRealize και JPMorgan) σε συμφωνημένη τιμή συναλλαγής. Αυτά τα 200 άτομα θα ωφεληθούν αναλόγως, με βάση τον αριθμό των κατοχυρωμένων μετοχών που κατέχει το καθένα, που αντικατοπτρίζει τη συνεισφορά τους στην εταιρεία και τη θητεία τους.

Μόλις κατοχυρωθούν και κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα stock option  μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν ουσιαστικά εκ νέου τον ίδιο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που είχαν πριν από το κλείσιμο. Επιπλέον, νέοι και μελλοντικοί εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα μέρος των επιπλέον 15.000 δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που θα διανεμηθούν.

Με τον τρόπο αυτό οι βασικοί μέτοχοι δίνουν έξτρα κίνητρο στους εργαζόμενους να παραμείνουν  ενεργά εμπλεκόμενοι ως «συνέταιροι»  ενώ φιλοδοξούν να διατηρήσουν και να προσελκύσουν νέα ταλέντα.

Οι δύο Μέτοχοι σκοπεύουν να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των διαθέσιμων δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών τα επόμενα χρόνια και να προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου, καθώς εφαρμόζουν τη στρατηγική της Viva Wallet σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr