Εταιρία Γερμανών συμβούλων είχαν προσλάβει την περασμένη άνοιξη οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης και τους παρείχε τεχνογνωσία για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» πρόκειται για την εταιρία GoetzPartners.

Oι γερμανοί έκαναν την συγκεκριμένη πρόταση να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως δήλωσαν στον ανταποκριτή της Εφημερίδας στη Γερμανία πηγές της εταιρίας, η επαφή με τους Γερμανούς είχε γίνει μέσω ανθρώπου που άνηκε στον στενό κύκλο του κυρίου Τσίπρα που γνώριζε την εταιρία και τις στενές διασυνδέσεις της με Κυβερνητικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Βερολίνου.

«Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners» απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στις κατηγορίες. 

«Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς», όπως προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής προσπάθησε να διαψεύσει το δημοσίευμα λέγοντας «πως επειδή το γράφουν δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια».

«Δημιουργείται θέμα αν την περίοδο που ο κος Τσίπρας μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες πλήρωνε με χρήματα του ελληνικού λαού γερμανούς συμβούλους», είπε στο σταθμό μας ο Άδωνις Γεωργιάδης. 


Πηγή: skai.gr