Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ 100,3: Πολύ αυστηρότερη η λειτουργία των καταστημάτων το επόμενο διάστημα

Η πανδημία είναι έδω, και έτοιμη να χτυπήσει σκληρά όποιον την υποτιμήσει, δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Αναφερόμενος στο μέτρο του click inside που σχεδιάζεται, δηλαδή να μπορεί κάποιος να κλείνει ραντεβού και να επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα με κανόνες και περιορισμούς, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι η λειτουργία των καταστημάτων το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ αυστηρότερη από τον τρόπο που άνοιξαν τον περασμένο Ιούνιο. 

Τόνισε ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός, και αυτό θέλει να αποφύγει η Κυβέρνηση με την παράδοση εκτός (click away) ένα μέτρο, το οποίο είναι καινούργιο «και ήρθε για να μείνει».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Απαντώντας αναφορικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη λειτουργία του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δούλεψαν. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο με τη μέθοδο click away».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

 

Πηγή: skai.gr