Κλείσιμο

Γεωργιάδης για αισχροκέρδεια - εισπρακτικές: Σοβαρές ποινές στους παραβάτες

Σαφή προειδοποίηση προς όσες επιχειρήσεις λιανικής, και εισπρακτικές εταιρείες παραβιάσουν τη νομοθεσία απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της τρίτης δέσμης μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα επιβληθούν, ανέφερε, σοβαρές ποινές σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες που έχουμε θέσει. 


«Σήμερα δημοσιεύεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μας δίνει εργαλεία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας… Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν σε όσους δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές τις ώρες όλοι κρινόμαστε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Δεν θα υπάρξουν πλέον συνεχείς οχλήσεις προς τους δανειολήπτες από τις εισπρακτικές, διαβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποιώντας ότι αν οι καταγγελίες συνεχισθούν, τότε η συμφωνία δεν θα ισχύσει. «Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν σε όσους δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές τις ώρες όλοι κρινόμαστε (...) Όποιος πλήττεται δεν θα πρέπει να ενοχλείται», δήλωσε ο υπουργός.

Για τα αντισηπτικά και τις μάσκες προειδοποίησε ότι τα πρώτα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα. Ενώ παρότι προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες τα σούπερ μάρκες, από το απόγευμα παρατηρήθηκε έλλειψη γιατί, προφανώς, δεν τηρήθηκε η οδηγία για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Όμως, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους. «Στόχος μας μόλις περάσει η επιδημία του κορωνοϊού να ξαναβάλουμε μπροστά την οικονομία μας, και θα τα καταφέρουμε» είπε.

Πηγή: skai.gr