Fitch: Αναβάθμισε ΕΤΕ, Eurobank και Πειραιώς σε ΒB με σταθερό outlook

Η Fitch Ratings ανακοίνωσε την αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Εθνικής Τράπεζας σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» και την αξιολόγηση βιωσιμότητας σε «bb» από «bb-» με σταθερό outlook

Σε αναβάθμιση της Εθνικής, της Εurobank και την Πειραιώς, σε ΒB με σταθερό outlook, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch Ratings. Αιτιολογώντας την απόφασή της, αναφέρεται στην πρόοδο που έχει γίνει με τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝPEs), την ενίσχυση του ισολογισμού τους αλλά και τη βελτίωση των κεφαλαιακών τους δεικτών λόγω των υψηλότερων επιτοκίων αλλά και των spread μεταξύ επιτοκίων δανεισμού με τα επιτόκια καταθέσεων.

Η Εθνική

Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, την αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Εθνικής Τράπεζας σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» και την αξιολόγηση βιωσιμότητας σε «bb» από «bb-» με σταθερό outlook.

Σύμφωνα με τον οίκο, η αναβάθμιση της Εθνικής αντανακλά τη διαρθρωτική βελτίωση στην κερδοφορία από τα υψηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ και τα χαμηλά επιτόκια των καταθέσεων, την προσεκτική διαχείριση του κόστους και την ομαλοποίηση των δαπανών απομείωσης μετά την επιτυχή στρατηγική μείωσης του ρίσκου στον ισολογισμό της. Αυτό έχει επιτρέψει στην Eθνική Τράπεζα να συσσωρεύσει κεφάλαια αρκετά πάνω από τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών και έχει προσφέρει ευελιξία για την πραγματοποίηση επενδύσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, οι οποίες αναμένεται σύμφωνα με τη Fitch να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της τράπεζας.

ΠΗΓΗ: Moneyreview