Φιγιόν: Προς οικονομική κυβέρνηση η Ευρωζώνη

Η Ευρώπη κατευθύνεται «αποφασιστικά προς μια οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης» μετά την κρίση χρέους, «τη σοβαρότερη στην ιστορία της» που αποκάλυψε «τα κενά της νομισματικής μας ένωσης», δήλωσε σήμερα στη Σεούλ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλλες, την οποία ο ίδιος θεωρεί «αποφασιστικής σημασίας».

Η Ευρώπη που βρίσκεται μπροστά σε μία νέα πρόκληση, «κατευθύνεται αποφασιστικά προς μία οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης» το πλαίσιο της οποίας μπορεί να συζητηθεί κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κυριακής, η οποία θα είναι «αποφασιστικής σημασίας», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γαλλο-κορεατικό εμπορικό επιμελητήριο.

Το Παρίσι και το Βερολίνο παραδέχθηκαν ωστόσο χθες ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής για μία συνολική λύση της κρίσης χρέους και ανακοίνωσαν τη σύγκληση νέας συνόδου κορυφής την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου.

«Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα πρόκληση. Όπως και κατά το παρελθόν, θα ξεπεράσει τις δοκιμασίες και θα βγει ενισχυμένη. Σάς καλώ να έχετε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr