Eurostat - Ελλάδα: Πτώση στο 9,8% για τον πληθωρισμό – Έκρηξη πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, πρώτη φορά 10,7% - Πίνακες

Η Ελλάδα μια από τις τρεις χώρες που καταγράφει μείωση τον Οκτώβριο - Έκρηξη πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 10,7% από 9,9% το Σεπτέμβριο

Στο 9,8% μειώθηκε πληθωρισμός στη χώρα μας τον Οκτώβριο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας ήταν 12,1% το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τη Eurostat. Η Ελλάδα είναι μια από τις τρεις χώρες που καταγράφει μείωση τον Οκτώβριο. 

Έκρηξη πληθωρισμού σημειώθηκε στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο στο 10,7% από 9,9% το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ευρωζώνη καταγράφει διψήφιο πληθωρισμό. 

Είναι ενδεικτικό, ότι τον Οκτώβριο η Ολλανδία καταγράφει πληθωρισμό 16,8%, η Γερμανία 11,6% και η Ιταλία 12,8%, ενώ οι χώρες της Βαλτικής έχουν πληθωρισμό πάνω από 21%.

Υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 9,9% ενώ βρέθηκε στο 10,9% στην Ευρώπη. Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 12,1%.

Με βάση τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, το 2023 ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 3,1% από το 9,1% φέτος.

Eurostat

Πηγή: skai.gr