ΚΑΙΡΟΣ

Έρευνα για το καρτέλ στην αγορά γάλακτος

Διευρύνεται η έρευνα της επιτροπής ανταγωνισμού για το καρτέλ στην αγορά γάλακτος. Σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη αρχή αναφέρει ότι προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις για στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό που επηρεάζουν την τελική τιμή του προϊόντος, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη έρευνα του Σκάι, ότι στην Ελλάδα το γάλα φτάνει στον καταναλωτή ακριβότερα από όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Η επιτροπή ενημέρωσε ότι το πόρισμά της παρατείνεται για 15 ημέρες. Όπως τονίζει στη διάρκεια της έρευνας που διεξήγαγε για το ενδεχόμενο ύπαρξης καρτέλ βιομηχανιών σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με τους κτηνοτρόφους - παραγωγούς, προέκυψαν ενδείξεις και για άλλες στρεβλώσεις που επηρεάζουν τις τιμές καταναλωτή.
Μεταξύ των εταιριών που ερευνώνται είναι η Δέλτα του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, προέδρου του ΣΕΒ, ο οποίος ασκεί εντονότατη κριτική εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.
Σε ερώτηση εάν η στάση του κ. Δασκαλόπουλου αποτελεί προειδοποίηση εν όψει του πορίσματος της άρχης, ο Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε ότι την οικονομική πολιτκή της χώρας την εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr