Κλείσιμο

Επικουρικές συντάξεις & συλλογικές συμβάσεις τα «αγκάθια» στο σημερινό EWG

Σημαντικές διαφορές στο θέμα των επικουρικών συντάξεων και στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και στη νέα μεθοδολογία των ιδιωτικοποιήσεων, είναι τα βασικά αγκάθια στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, όπως επισήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του Euroworking Group.

Για τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι θα αλλάξει εντός του έτους, χωρίς να προκαλεί τρύπα στον προϋπολογισμό, καθώς το κενό που θα φέρει ο νέος φόρος για τα ακίνητα θα καλυφθεί από ισοδύναμα.

Η ελληνική πλευρά απέστειλε σήμερα προς το Brussels Group, ένα εμπλουτισμένο κείμενο 27 σελίδων στο οποίο περιέχονται πιο εξειδικευμένα και ποσοτικοποιημένα τα μέτρα της αρχικής λίστας.

Υπάρχει σύγκλιση των δύο πλευρών, πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα των επόμενων συναντήσεων είναι το Euroworking Group τη Μεγάλη Τετάρτη και η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου. Απριλίου.
Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης