Έως και 730 ευρώ ο κατώτατος μισθός εντός του 2022: Τα σενάρια για τη διπλή αύξηση

Προσδοκίες για διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 δημιούργησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. 

«Από την αρχή του χρόνου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τον κατώτατο, η οποία θα διαμορφωθεί κατά τον νόμο μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Η κυβέρνηση αφού λάβει υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις εργοδοτών -εργαζομένων και αρμόδιων φορέων θα τοποθετηθεί έχοντας ως βούληση στον κατώτατο μισθό να υπάρξει αντανάκλαση αυτού που είπα μιλώντας για κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει, όπως είναι γνωστό, την 1η Ιανουαρίου 2022, οπότε και θα αυξηθεί κατά 2% από τα 650 ευρώ στα 663 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στη συνέχεια θα εκκινήσει μια διαδικασία, στην οποία αν καταλήξουν οι κοινωνικοί εταίροι και τελικά η κυβέρνηση, που θα λάβει και την πολιτική απόφαση, δεν αποκλείεται ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί κατά 5,5% αγγίζοντας τα 700 ευρώ.

Βέβαια, το πιο αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για αύξηση 10%, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων για ανάπτυξη 8%,  οπότε ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 730 ευρώ. 
 

Πηγή: skai.gr