Πλήγμα στη φοροδιαφυγή αναμένεται να καταφέρει η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για οn line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis ακόμη και ανά λεπτό της ώρας. 

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από το καλοκαίρι, ενω η προθεσμία αντικατάτσασης των μη συμβατών ταμειακών λήγει στις 31 Μαίου.  Οι κάτοχοι των ταμειακών υποχρεούνται να δηλώσουν, μέχρι τις 31 Μαΐου, την παύση λειτουργίας τους στο TaxisNet ή στην αρμόδια ΔΟΥ.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το Τaxis.  

Επιπλέον, στην απόφαση προβλέπεται ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει για πρώτη φορά μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση της.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το Τaxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:

- κάθε 1 λεπτό. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.
- κάθε 15 λεπτά. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.
- κάθε 1.440 λεπτά (δηλαδή κάθε 24 ώρες). Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

Διαβάστε αναλυτικά τον κατάλογο των αποσυρόμενων ταμειακών
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις