Κλείσιμο

Έλον Μασκ: «Ελεύθερη πτώση» για την μετοχή της Tesla μετά την αγορά του Twitter- Μείωση μεγαλύτερη του 12% σε μια μέρα

"Βουτιά" για την μετοχή της Tesla, χθες Τρίτη, καθώς σημείωσε μεγαλύτερη του 12% πτώση χάνοντας έτσι περίπου 126 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Το παραπάνω έρχεται λίγες ώρες αφότου ο CEO της εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έκλεισε τη μεγάλη συμφωνία για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.  

Με βάση τα προαναφερθέντα, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται πλέον στα 906 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα.

Οπως αναφέρει η Huffington, η Tesla δεν σχετίζεται με το deal για το Twitter, ωστόσο οι μετοχές της έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, αφού ο Μασκ αρνείται να αποκαλύψει δημόσια από πού προέρχονται τα μετρητά για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενώ επισημαίνεται το γενικότερο κλίμα ανησυχιών που διακατατέχει τους επενδυτές, αναφορικά με το ενδεχόμενο ο Μασκ να χρειαστεί να πουλήσει μετοχές για να χρηματοδοτήσει τη συνεισφορά του, ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων συνολικά.

Η πτώση κατά 12,2% των μετοχών της Tesla την Τρίτη ισοδυναμούσε με υποβάθμιση κατά 21 δισεκατ. δολάρια της αξίας του μεριδίου του στην Tesla, όσο και τα χρήματα σε μετρητά που δεσμεύτηκε να δώσει προσωπικά ο Μασκ στη συμφωνία του με το Twitter.

Ο οικονομικός αναλυτής, Ντάνιελ Ιβς, δήλωσε ότι οι ανησυχίες για τις επερχόμενες πωλήσεις μετοχών από τον Μασκ και η πιθανότητα να αποσπαστεί η προσοχή του από το Twitter επιβάρυνε τις μετοχές της Tesla.

«Εάν η τιμή της μετοχής της Tesla συνεχίσει να παραμένει σε ελεύθερη πτώση, αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοδότησή του», εκτιμά από την πλευρά του ο ανώτερος αναλυτής αγοράς, Εντ Μόγια.

Πηγή: huffpost.com