Ελληνικό: Την Τετάρτη η παρουσίαση του «πράσινου» ουρανοξύστη Marina - Πώς θα τη δείτε live

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι, η Lamda Development θα πραγματοποιήσει την πρώτη διαδικτυακή ενημέρωση για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Θα παρουσιαστούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live stream στην ιστοσελίδα theellinikon.gr.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο, μεγαλύτερο των 2.000.000 τ.μ., εκτείνεται από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, ενώνοντας παράλληλα τον Άλιμο με τη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη και το Ελληνικό με τη θάλασσα, παρέχοντας στους κάτοικους των όμορων δήμων εύκολη πρόσβαση σε αυτό.

Θα έχει 600.000 τμ κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και ανοικτών χώρων, θα διαθέτει 50 χλμ δίκτυο διαδρόμων για ποδηλάτες και πεζούς, 33.000 δέντρα, νέα παραλία με ελεύθερη πρόσβαση μήκους ενός χιλιομέτρου, ενώ στόχος είναι να συμβάλει στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με φύτευση πλήθους νέων δέντρων.

Η επένδυση του Ελληνικού αγγίζει τα € 8 δισ. και αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του, συμβάλλοντας έτσι με την ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του και προσφέροντας πάνω από € 14 δις στο ελληνικό κράτος μέσω φόρων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την περασμένη Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, αποκάλυψε τις τιμές πώλησης των 9.0000 κατοικιών που θα κατασκευαστούν εντός του Ελληνικού και θα απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια.

Οι τιμές θα είναι λίγο χαμηλότερες από αυτές που πωλούνται οι νεόδμητες κατοικίες στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ.. Το 5% των οικιστικών ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ/ τ.μ. Ωστόσο, για ένα διαμέρισμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη η τιμή που πρέπει να πληρώσει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης «ζαλίζει» φτάνοντας τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ. 

«Στις 15 Ιουλίου θα δώσουμε στοιχεία για τις προπωλήσεις κατοικιών. Συνολικά θα γίνουν 9.000 κατοικίες. Στην πρώτη πενταετία είχαμε σχεδιάσει να φτιάξουμε 500, ωστόσο επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον,  είναι πολύ πιθανό να πάμε στις 1.500-2.000 κατοικίες στα πρώτα πέντε χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Από τις 9.000 κατοικίες που θα κατασκευάσουμε συνολικά, περίπου το 5% αφορά το ανώτερο οικονομικό κομμάτι του πληθυσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Lamda Development.

Πηγή: skai.gr