Κλείσιμο

Ελληνικές startup προσελκύουν το ενδιαφέρον αμερικανών επενδυτών

οι ελληνικές startups έχουν πλέον προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το το 13% των επενδυτικών δραστηριοτήτων σε ελληνικές startups προήλθε από τις ΗΠΑ

Το εγχώριο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας έφτασε σε αριθμό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές ελληνικών startups το 2022. Πιο συγκεκριμένα 19 νεοφυείς ελληνικές εταιρείες εξαγοράστηκαν από ξένα κεφάλαια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αμερικάνικα. 

Είναι ξεκάθαρο πως οι ελληνικές startups έχουν πλέον προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το το 13% των επενδυτικών δραστηριοτήτων σε ελληνικές startups προήλθε από τις ΗΠΑ. 

Εκτός από τον πρώτο ελληνικό μονόκερο Viva Wallet που εξαγοράστηκε από την JP Morgan, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόκτηση της Accusonus από τη Meta του Facebook, αλλά και της Pollfish από την επίσης αμερικανική Prodege. Ανάμεσα στις startups που ξεχώρισαν και εξαγοράστηκαν και η Transifex και Loceye. 

Tο 73% των επενδύσεων σε ελληνικές νεοφυείς εταιρείες προερχόταν το 2022 από το εξωτερικό, γεγονός που τονίζει την αξία της εξωστρέφειας στο συγκεκειμένο οικοσύστημα. 

Στη λίστα με τις 10 κορυφαίες startups περιλαμβάνονται οι εταιρίες Instashop, Softomotive, Niometrics, Lenses.io, Pollfish, Accusonus, Think Silicon, Helic, Beat και Transifex.

Πηγή: skai.gr