Εκτός MSCI και FTSE Russell βγήκαν οι ρωσικές μετοχές

Η «οικονομική απομόνωση» της Ρωσίας συνεχίζεται ανελλιπώς όσο βρίσκεται εν εξελίξει η εισβολή της στην Ουκρανία, καθώς η Δύση μπορεί να μην εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο μέρα με τη μέρα σφίγγει περαιτέρω τον κλοιό των οικονομικών κυρώσεων.

Τα τελευταία μέτρα είναι ο αποκλεισμός των ρωσικών μετοχών από τους δείκτες των Morgan Stanley Capital International (MSCI) και FTSE Russell (θυγατρική του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου), δύο εταιρειών στους δείκτες των οποίων διαπραγματεύονται μετοχές ισχυρών εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Με ανακοίνωσή της ο FTSE Russell δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου, δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.  

Από την πλευρά της, ο MSCI έκανε γνωστό ότι από την ερχόμενη Τετάρτη στις 9 Μαρτίου, οι ρωσικές μετοχές δεν θα διαπραγματεύονται στους δείκτες της που καταγράφουν τις μετοχές στις αναδυόμενες αγορές.

Να σημειωθεί ότι και η διαχειρίστρια εταιρεία των δεικτών STOXX, έχει ανακοινώσει την ίδια απόφαση, με τη διαφορά ότι ο αποκλεισμός των ρωσικών μετοχών από τους δείκτες της θα τεθεί σε ισχύ από τις 18 Μαρτίου. Επί του παρόντος, συνολικά στους δείκτες STOXX διαπραγματεύονται περισσότερες από 60 μετοχές ρωσικών εταιρειών. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Πηγή: moneyreview.gr