Εκταμιεύθηκε η δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης - Έχουν εισρεύσει κονδύλια πάνω από 11 δισ. ευρώ

Oι πόροι που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας από αυτό το πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ.

Με αφορμή τη σημερινή, δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ (επιδοτήσεις: 1,72 δισ. ευρώ και δάνεια: 1,84 δισ. ευρώ), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Με την έλευση των επιπλέον 1,84 δισ. ευρώ, τα οποία εισέρευσαν, σήμερα, στα κρατικά ταμεία, επειδή ολοκληρώσαμε νωρίτερα του αναμενομένου τα ορόσημα του δανειακού σκέλους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, ενισχύονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, αλλά και η δυνατότητα να προχωρήσουν ταχύτερα οι επενδύσεις μέσω του εργαλείου των δανείων, από ό,τι είχαμε προγραμματίσει αρχικά».
 
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έλαβε προχρηματοδότηση, ύψους 3,96 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία εκταμιεύθηκε στις 9.8.2021. Στις 8.4.2022 έγινε η εκταμίευση της πρώτης πληρωμής (3,6 δισ. ευρώ) στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0» και σήμερα (19.1.2023) η εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής. Συνεπώς, οι πόροι που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας από αυτό το πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr