ΚΑΙΡΟΣ

Εξελίξεις στην ιεραρχία της Siemens

Το "αφεντικό" του γερμανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών Siemens Κλάους Κλάινφελντ, δε θα παραμείνει στη θέση του μετά τη λήξη της παρούσας θητείας του, στις 30 Σεπτεμβρίου -παρά τα καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα στο τέλος του πρώτου τριμήνου- έγινε γνωστό την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο 49χρονος Κλάους Κλάινφελντ κοινοποίησε την πρόθεσή του απευθυνόμενος στους "τομεάρχες" του γερμανικού ομίλου.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος του, εκκρεμούν κατηγορίες για δωροδοκίες -ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ- με στόχο να προτιμηθεί σε πολλές περιπτώσεις η προσφορά της Siemens σε "τρίτες" χώρες.

Στην ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται ότι ο κ. Κλάινφελντ ανέπτυξε μία "αποτελεσματική στρατηγική", ενώ σημειώνεται πως "ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες στις ΗΠΑ, δεν εντόπισαν ίχνος διεφθαρμένης διοίκησης από τον Κλάινφελντ".

Ο Κλάινφελντ δεν είναι, έως σήμερα στη Γερμανία, "αντιμέτωπος" με δικαστική δίωξη.

Ωστόσο, ο Κλάινφελντ έχει κατηγορηθεί από πολλούς για δωροδοκίες, προκειμένου να αποσπαστούν συμβόλαια στην αλλοδαπή και για απόπειρα δωροδοκίας Γερμανών συνδικαλιστών.

Εν τω μεταξύ, ο Χάινριχ φον Πίερερ αντικαταστάθηκε την Τετάρτη, από τον κ. Γκέρχαρντ Κρομ στο "Εποπτικό Συμβούλιο" του ομίλου.Πηγή: skai.gr