Ε.Ε.: Οι εργασίες για τις προτάσεις στην ενέργεια πρέπει να γίνουν σε στάδια

«Είμαστε σταθερά σε καλό δρόμο», δήλωσε ο Ερίκ Μαμέρ

Την πεποίθηση ότι οι εργασίες που γίνονται σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια «πρέπει να γίνουν σε στάδια», εξέφρασε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις που έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Είμαστε σταθερά σε καλό δρόμο», συμπλήρωσε ο κ. Μαμέρ. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι από την πλευρά της η Κομισιόν είναι « εξαιρετικά συνεπής» στο να εξηγεί τι είναι αυτό το οποίο κάνει.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, περιγράψαμε σε μάκρος όλη τη δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ στην Κομισιόν σχετικά με τη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στο μέτωπο της ενέργειας», τόνισε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος.

«Τώρα οριστικοποιούμε ένα έγγραφο εργασίας (non paper), το οποίο θα πάει στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή», προσέθεσε.

Τέλος υπογράμμισε ότι «ενεργούμε στην εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είμαστε ιδιαίτερα ενεργοί και το Συμβούλιο πράγματι ήταν εξαιρετικά γρήγορο απαντώντας στις προτάσεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ