Δεν αποκλείει έξοδο Ελλάδας από ευρωζώνη ο Βέρνερ Φάιμαν

Μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν αποτελεί πλέον ταμπού και για τον θεωρούμενο ως μετριοπαθή στις εκτιμήσεις του και ιδιαίτερα αλληλέγγυο προς την Ελλάδα καγκελάριο της Αυστρίας και αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν...

Σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή, λαϊκή, εφημερίδα «Έστεραιχ», ο κ.Φάιμαν τονίζει πως η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι μία επιλογή αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τους όρους και δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Φάιμαν, εξάλλου, υποστηρίζει πως μία επιστροφή στη δραχμή, σίγουρα δεν θα είναι για την Ελλάδα λιγότερο δύσκολη από την παραμονή της στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ωστόσο πως η απόφαση για έξοδο από την Ευρωζώνη είναι θέμα της ίδιας της ενδιαφερόμενης χώρας.

Στη συνέντευξή του, ο καγκελάριος διευκρινίζει με κάθε σαφήνεια πως για να υπάρξουν περαιτέρω εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου θα πρέπει να εφαρμοστούν τα συνδεόμενα με αυτό, μέτρα, γεγονός που σημαίνει, όπως ο ίδιος συμπληρώνει, ότι πριν οι Έλληνες αποδείξουν πως εφαρμόζουν τους όρους της ΕΕ και της ΔΝΤ, «δεν θα υπάρξουν περαιτέρω χρήματα».

Εκτός ευρωζώνης θέλουν την Ελλάδα σχεδόν οι μισοί Αυστριακοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση για εφημερίδα της χώρας.

Πηγή: skai.gr