ΔΕΗ: Συμμετέχει στην κοινοπραξία κατασκευής καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέει Ευρώπη με Ασία

Η συμφωνία για την εγκατάσταση του καλωδίου υπεγράφη χθες παρουσία του Πρίγκηπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και του πρωθυπουργού 

Την συμμετοχή της στην κοινοπραξία που θα αναπτύξει το καλώδιο οπτικών ινών μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, γνωστοποίησε σήμερα η ΔΕΗ.

Η συμφωνία για την εγκατάσταση του καλωδίου υπεγράφη χθες παρουσία του Πρίγκηπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, Διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από το MENA HUB, που ανήκει στην STC της Σαουδικής Αραβίας, την ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δορυφορικών εφαρμογών TTSA, τη ΔΕΗ και την CYTA που είναι τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Κύπρου.

Η ΔΕΗ στην κοινοπραξία κατασκευής του καλωδίου οπτικών ινών

Όπως γνωστοποίησε η ΔΕΗ, το έργο θα εξασφαλίσει τεράστια αύξηση στη συνδεσιμότητα δεδομένων από την Ευρώπη στην Ασία μέσω της Σαουδικής Αραβίας ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Ανατολική Πύλη Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Σαουδική Αραβία σε Περιφερειακό Ψηφιακό Κόμβο μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας.

«Το Έργο EMC δίνει τη δυνατότητα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, στην Ελλάδα και την Κύπρο να αξιοποιήσουν τη γεωγραφική τους θέση, δημιουργώντας τον τόσο απαραίτητο για την παγκόσμια οικονομία νέο διάδρομο μεταφοράς δεδομένων, τοποθετώντας τις χώρες στο επίκεντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και δημιουργίας δεδομένων στην Ευρασία, μέσω της δημιουργίας μια υποδομή ψηφιακής συνδεσιμότητας ανάμεσα στις χώρες, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εποχής του ψηφιακού μετασχηματισμού», τονίζει η ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ συμμετέχει στην κοινοπραξία κατασκευής του καλωδίου οπτικών ινών

Το «MENA Hub», ο βραχίονας διεθνούς συνδεσιμότητας και Κέντρων Δεδομένων της STC της Σαουδικής Αραβίας, θα κατασκευάσει την καλωδιακή υποδομή σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δορυφορικών εφαρμογών TTSA.

Πηγή: skai.gr