Σόιμπλε: Η συμμετοχή του ΔΝΤ προϋπόθεση για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί προϋπόθεση για το τρέχον τρίτο πρόγραμμα διάσωσης» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η Γερμανία συνεχίζει να πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και ότι είναι πολύ νωρίς να αρχίσουν να εξετάζονται άλλα ενδεχόμενα σενάρια για την περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει» επισήμανε.

Ο γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ταμείο είχε αναφέρει σε έγγραφό του πριν από περίπου δύο χρόνια ότι θα συμμετείχε στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει αναφορικά με αυτό και είναι πάρα πολύ νωρίς να σκεφθεί κανείς το ‘’τι θα γίνει εάν’’».

Την ανάγκη συμβιβασμού της Αθήνας με τους θεσμούς έως τo Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το Grexit «επανέρχεται δυναμικά» 

«Ο φόβος του Grexit επιστρέφει» αναφέρει από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Badische Zeitung, η οποία υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί ανάκαμψη της οικονομίας. «Όμως, η αθηναϊκή οικονομία εφημερίδα Ημερησία έχει ένα κακό προαίσθημα: "Ο εφιάλτης του 2015 επιστρέφει"» τονίζει η εφημερίδα. 

Στο μεταξύ, τους κινδύνους για την πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών από τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επισημαίνει σε έκθεση του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ