ΥΠΟΙΚ: Κανένα αίτημα των θεσμών για νέα μέτρα ύψους 150 εκατ. ευρώ

Τις πληροφορίες ότι οι θεσμοί θα ζητήσουν τη λήψη νέων μέτρων, ύψους 150 εκατ. ευρώ, λόγω της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά για το 2017 διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει κανένα αίτημα των θεσμών για λήψη μέτρων 150 εκατ. ευρώ λόγω της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά για το 2017. Τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τονίζει το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο, αλλά και στην Κομισιόν, έφτασε μήνυμα από τους θεσμούς πως μετά την αποδοχή της επιστολής Τσακαλώτου, κύκλοι των δανειστών θέτουν ήδη ζήτημα λήψεως ισοδυνάμων μέτρων για την αναστολή των αυξήσεων του ΦΠΑ.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να κρύψει» επιμένουν στο μεταξύ κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας στη ΝΔ που διερωτάται γιατί τρεις μέρες «μετά την αποστολή της επιστολής μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου στους θεσμούς», η κυβέρνηση αρνείται να τη δώσει στη δημοσιότητα. 

«Τα βασικά στοιχεία της επιστολής Τσακαλώτου δεν αποτελούν νέες δεσμεύσεις της χώρας» διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πηγή: skai.gr