«Κλειστά σύνορα δεν σημαίνει έξοδος από την ΕΕ – Ζημιά από τις κινητοποιήσεις»

Για μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών μίλησε και πάλι σήμερα Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, παρομοιάζοντάς τη με εκείνη των αγροτικών κινητοποιήσεων του 1996 που είχε υπολογιστεί σε 13 δισεκατομμύρια δραχμές.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι επιπτώσεις διήρκεσαν μάλιστα και αρκετά χρόνια μετά γιατί χάθηκαν αγορές.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα οι αγρότες είναι διασπασμένοι στο εσωτερικό τους και από σήμερα θα αρχίσουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση. Αν δεν έχεις αυτές τις προτάσεις, είπε, δεν μπορείς να κανείς τις δικές σου υποχωρήσεις.

Ο κ. Μάρδας δήλωσε στο Mega ότι ο στόχος της μη μείωσης των κυρίων συντάξεων παραμένει, ενώ είναι βέβαιο ότι θα τεθεί ένα πλαφόν για τις διπλές και τριπλές συντάξεις.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Προσφυγικό - Σένγκεν

«Το κλείσιμο των συνόρων δεν σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ, τα σύνορα της χώρας είναι και σύνορα της ΕΕ όσα σενάρια και να οικοδομούνται στο μυαλό κάποιων» δήλωσε εξάλλου ο Δημήτρης Μάρδας.

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση η έξοδος από τη Σένγκεν ούτε υφίσταται η διαδικασία εξ όσων γνωρίζουμε» επέμεινε, ενώ διευκρίνισε ότι το οποίο κόστος του μεταναστευτικού το επωμίζεται η ΕΕ στο σύνολο της

Επικαλούμενος στοιχεία από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι δεν εχει επηρεαστεί ο τουρισμός στη χώρα μας. Δήλωσε δε, ότι υπάρχει μικρό πρόβλημα μόνο σε συγκεκριμένα νησιά, ενώ στην υπόλοιποι Ελλάδα ο ρυθμός αύξησης των τουριστών είναι αυξητικός.

Πηγή: skai.gr