Μοσκοβισί: Οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα, αν διαπιστωθεί πρόοδος όπως ελπίζω (vid)

«Αν διαπιστωθεί πρόοδος, όπως το ελπίζω, οι επικεφαλής των θεσμών θα μπορέσουν να επιστρέψουν μέσα στις επόμενες ημέρες» δήλωσε λίγο πριν την έναρξη του σημερινού Eurogroup ο Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Προϋπόθεση παραμένει η συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και η υλοποίηση του προγράμματος» υπενθύμισε εκ νέου ο Ευρωπαίος Επίτροπος, διαμηνύοντας με σαφήνεια ότι «η δουλειά συνεχίζεται».



Στο ίδιο κλίμα νωρίτερα - επισημαίνοντας ότι υπάρχει δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει - ο επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει επίσης  «αισιόδοξος» ότι εν τέλει θα υπάρξει «θετικό αποτέλεσμα». Ενώ επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα συνεχίζεται χωρίς κάποιον εκτροχιασμό.

Τόσο ο επίτροπος Μοσκοβισί όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης, το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου οι εκπρόσωποι των θεσμών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσουν στοιχεία για την πορεία της 1ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, μεταξύ άλλων θεμάτων.


Πηγή: skai.gr